Disney

Disney update #4

Het is alweer een hele tijd geleden dat ik een disney update heb geplaatst. Eerlijk gezegd heb ik dan ook een hele tijd geen disney films meer gekeken. Toch heb ik deze keer meer dan normaal films voor jullie! 

Als eerst heb ik alle 3 de films van Alladin gekeken. Ik denk dat iedereen sowieso 1 wel kent. Het is ten slotte een echte disney classic. Ik had deze dan natuurlijk al gezien, maar voor het idee keek ik deze als nog een keer voor ik 2 en 3 keek.

Alladin: The return of Jafar heb ik ook wel een gekeken toen ik klein was. Ook al was niet alles blijven hangen. Als nog een hele leuk film!

Alladin: And the king of thieves is de laatste film uit de reeks had ik nog nooit gezien. Toch vond ik hem verrassend leuk! Alladin groeide op zonder vader en komt hij er achter wie en wat zijn vader is.

Alle 3 erg leuke films en kun je ook gewoon los van elkaar kijken. Het is niet zo dat het echt vervolgen op elkaar zijn.

Ook keek ik de The Jungle Book, niet de tekenfilm maar de reallife action versie. Toen deze film net in de bios was, was iedereen er laaiend enthousiast over. Dus toen ik zag dat die op netflix was toegevoegd heb ik hem ook meteen gekeken. Eerlijk gezegd vond ik hem tegenvallen. Ja, het is zeker echt heel mooi gemaakt. Maar sommige delen kon ik me niet eens herinneren uit de tekenfilm of waren veel belangrijker in deze film dan in de tekenfilm. Dingen die in de tekenfilm weer belangrijk waren, waren in de real life action film geheel weggelaten. Hierdoor vond ik het net lijken alsof ik een geheel andere film zat te kijken. Dit vond ik persoonlijk dus jammer, maar alsnog was het wel een mooie film.

Ook was inside out nieuw toegevoegd op netflix. Dit is ook een vrij nieuwe film van disney en hoorde ik ook goede reacties over. Deze film heeft me dan ook geheel niet teleurgesteld. Wat een super leuke film is dit zeg! Ze laten eigenlijk op een leuke en speelse manier zien hoe emoties in het brein zouden werken. Natuurlijk gaat het weer fout en komt het uiteindelijk ook weer goed. Maar dit was echt een super leuke en schattige film!

Als laatste keek ik de disney nature film Monkey Kingdom. Deze kwam ik al een tijdje terug tegen op netflix en had ik aan mijn ‘nog te kijken’ lijst toegevoegd. In deze film/documentaire laten ze zien hoe een apen koningsrijk werkt. In de film wordt er een aap van de onderste rang gevolgd. Het is een beetje een middenweg tussen een film en een documentaire. Het is gefilmd als een documentaire maar er is wel een verhaallijn in gemaakt.  Een erg interessante film!

Dit waren de disney films die ik afgelopen maanden heb gekeken. Ik ga proberen om minimaal 1 keer per maand een disney update te plaatsen. Anders ga ik m’n doel nooit behalen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.