Beauty, Tags

Essence makeup tag

Ik kwam online een erg leuke tag tegen, namelijk de Essence make-up tag! Ik kan niet echt vinden van wie deze tag origineel is. Maar ik ga hem gewoon invullen want ik ben dol op essence make-up!

Wat zit er allemaal in je Essence stash?
Ik heb best wel veel verschillende Essence producten in mijn stash! Als ik het zo uit m’n hoofd even bedenk heb ik heel veel nagellak, oogschaduw, lippenstift, lipgloss, poeder, concealer, mascara en eyeliner.

Wat was het eerste Essence item dat je kocht?
Ik denk dat mijn allereerste item een mascara of concealer was. Ik denk dat dit ergens in de brugklas was. Dat is zo’n 8/9 jaar geleden denk ik.

Wat is je absolute favoriete Essence product dat je iedereen zou aanraden?
Hier hoefde ik echt niet lang over na te denken. Hun 16 hour stay concealer is al jaren een van mijn favorieten! Ook ben ik dol op hun long lasting lipsticks met als ultieme favoriet de kleur de donker paarse die helaas uit het assortiment is gehaald. De vergelijkbare kleur ervoor is 27 mystic violet. Als meeste recente favoriet raad ik de lip olie aan.

Welke limited edition is tot nu toe jouw favoriet?
Dit vind ik een erg lastige. Ik vond de kerstcollectie van 2 jaar geleden er prachtig uit zien. Alleen die was dan ook binnen no time weg en heb ik niets van te pakken gekregen jammer genoeg. Die mag van mij dan ook echt wel terug komen zodat ik gewoon in 1x de gehele collectie kan kopen. Vaak ben ik gewoon niet op tijd met de trend edities, dus vaak kom ik ook niet aan het kopen ervan toe.  Ook ben ik nog steeds erg blij met m’n ‘The glow must go on’ pallet van Beautylab. Maar deze is in de tussen tijd opgenomen in het vaste assortiment, dus niet echt een limited edition meer.

Hoeveel lipsticks heb je van Essence?
Ik denk niet zo heel veel. Ik denk een stuk of 4 in totaal. Maar die gebruik ik dan ook wel heel vaak. Ik merk zelf dat ik heel erg door periodes ga en dan in een periode verschillende zelfde tinten koop en die dan ook heeeel veel draag. Zo zit ik nu in een donker paarse periode. De donkerpaarse van essence draag ik dan ook echt bijna elke dag.

Wat is je favoriete nagellakje van Essence?
Zoals bij bijna alle producten waar ik van hou is m’n favoriete essence nagellakje ook uit het assortiment gehaald. Het was een groen blauwe glitterlak. Ik zou niet meer weten hoe die heet want de naam en het nummer zijn er helemaal afgesleten zo vaak heb ik hem gebruikt.

Welk product van dit merk vind je echt een no-go?
Van de mono oogschaduws en de blushes ben ik niet zo’n fan. Ik weet niet hoe het tegenwoordig met het pigment ervan zit. Maar de keren dat ik ze heb geprobeerd was ik niet heel enthousiast.

Heb je behalve Essence make-up ook tools of huidverzorging van dit merk?
Ik heb een paar kwasten van essence en gebruik ze echt elke dag. Vooral de blush kwast vind ik erg fijn. De poeder kwast gebruik ik eigenlijk nooit voor het afpoederen van m’n gezicht maar voor het aanbrengen van bronzer. Ik heb ze beide nu al iets van 3 jaar denk ik, en ze verliezen geen haren en blijven zacht na elke keer wassen. Met de huidverzorging die ze tegenwoordig hebben heb ik geen ervaring. Vroeger heb ik wel eens wat gebruikt qua verzorging tegen puistjes, maar of het echt werkte weet ik eigenlijk niet meer.


Als jij een limited edition mocht ontwerpen voor Essence, hoe zou deze er dan uit zien en wat zou de naam zijn?
Een limited edition voor het najaar, dat sowieso! Met een mooie donker paarse, donker rode en mooie nude/bruine lippenstift. Van oogschaduw ben ik niet zo’n fan dus die hoeft er van mij niet in. Wel wil ik een mooie lichte foundation voor spoken zoals ikzelf, een mooie perzik blush met gouden glans en een prachtige highlighter die lekker fel is, want daar houd ik van. Qua nagellak zou ik het ook donker houden. Een mooie donker rode, tegen het zwarte aan, kleur nagellak, en een donker grijze kleur. Hoe ik de collectie zou noemen, geen idee. Ik ben erg slecht in namen bedenken. Waarschijnlijk iets in de richting van Classy but with a darkside. Ik zie het wel zitten Essence, stuur me maar een berichtje! (en bedenken jullie dan aub een betere naam?)

Wat staat er nog op je wishlist?
Ik zou graag nog wat meer van hun longlasting lipsticks willen proberen. Ook lijken me de nieuwe matt matt matt lipsticks me erg mooi. Sowieso wil/ga ik veel nieuwe producten van hun nieuwe collectie up-date nog uitproberen!

Dit waren mijn antwoorden dan alweer. Zoals jullie wel kunnen lezen ben ik dol op Essence en bestaat mijn make-up stash voor het grootste gedeelte ook uit Essence producten.
Voel je vrij om deze tag over te nemen op je eigen blog!

Wat is jou favoriete Essence product?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.