Beauty

Essence my must have pallette.

Essence heeft nog een verrassend nieuw product uitgebracht. Een systeem met een palette die je zelf kan invullen met producten! Dit systeem had ik eerder alleen nog maar bij duurdere merken gezien. Dus extra verrassend dat een budget merk ermee komt! Lees verder om te zien wat ik in mijn palette heb gedaan!

Het lege palette is verkrijgbaar in 4 en 8 pans. Ik heb gekozen voor het palette met 4. Deze kostte 1.59. Het palette met 8 kost 1.99. De collectie bestaat voor namelijk uit oogschaduw. Die gebruik ik jammer genoeg niet, dus heb ik een basis palette, wat ik als dagelijkse make-up zou kunnen gebruiken. Ideaal voor op reis bijvoorbeeld!

De poeders komen in een mooie en simpel doosje. Elke poeder heeft nog een apart plastic dekseltje, zodat je eventueel als je de kleur in je palette zat bent, hem eruit kan halen en kan opbergen in je stash. Zo kan je blijven wisselen en hoef je niet telkens een nieuw palette te kopen.

Fixing powder- 01 fix it, baby! Highlighter – 01 let it glow. Matt blush- 02 cosy rosy. Lip powder- 04 set the stage.

Fixing powder – matt blush- highlighter- lip powder

Alle poeders op de huid. De fixing powder lijkt erg wit, maar daarvan zie je op je gezicht niets van terug. De blush  is super gepigmenteerd. Er zit alleen wel een subtiele en mooie shimmer in! Niet geheel mat dus. De highlighter was heel moeilijk vast te leggen. Als je hem zo ziet lijkt hij zowat wel mat. Maar als je hem direct in de zon ziet, zie je een hele mooie gouden glans! De highlighter is subtiel maar wel heel goed op te bouwen tot een wat heftigere highlight. Met de lip poeder wist ik eerst niet zo goed wat ik er mee aan moest of hoe ik die het mooiste kon aanbrengen. Zoals je kan zien is de poeder los al goed gepigmenteerd, dus dat beloofd in ieder geval al veel goeds. In de collectie zit ook nog een lip base, wat volgens mij gewoon een lippenbalsem is. Je brengt dus eerst een lippenbalsem of de lip base aan en vervolgens de lip poeder. Ik heb ook de lip poeder los aan proberen te brengen, maar dit was geen succes. Het bleef niet zitten en zag er heel vlekkerig uit.

Ik ben dus blij verrast door dit systeem van essence! Ik had al wat andere kleuren gezien die ik ook nog wel wil proberen, dus zo kan ik lekker blijven wisselen!

Te koop bij Kruidvat.
Leeg palette met 4 pans: €1.59 met 8 pans: €1.99.
De poeders p/s €1.59

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.