Uncategorized

Make-up geuren.

Soms ruik je een geur die je meteen terug brengt naar een herinnering of gebeurtenis. Dat ene luchtje dat je droeg op je eerste vakantie met je vriendinnen. Dat parfum dat je opa of oma vroeger altijd droeg en bij hun in huis hing. Die geur van dat ene drankje wat je terug brengt naar je bijna dood ervaring stapavond. En zo heb ik ook geuren die erg goed zijn blijven hangen van make-up. Soms kan ik ze niet helemaal goed meer koppelen aan een tijd of herinnering, maar oooh de flashbacks!

Zo kreeg ik vorige week, toen ik bezig was met de review van de essence vibrant shock lipstick een flashback naar m’n eerste lipstick die ik had gekregen van m’n moeder. Die had namelijk precies zo’n zelfde geur! Dit zette me aan het denken en besefte ik me dat ik best veel make-up producten me heel goed herinner, niet omdat ze zo geweldig waren, maar omdat ze een aparte of bijzondere geur hadden!

Zo kan ik me nog heel goed mijn eerste gekochte lipgloss herinneren. Het was een transparante lipgloss die heel intens naar vanille geurde. Wat was dat een geweldig pluspunt toen der tijd zeg! Ik zou er nu eerlijk gezegd niet aan moeten denken en het eerder een minpunt vinden, maar toen der tijd kon het niet beter.

Iets wat me ook heel goed bij gebleven is, is een foundation van essence. In mijn zoektocht naar de perfecte foundation zijn er heel veel foundations mijn beauty stash gepasseerd. Maar die van essence was wel bijzonder lekker, want hij rook echt super lekker fris naar komkommer. Vaak hebben make-up producten een zoete of chemische vanille of fruit geur. Maar komkommer geur was ik nog nooit tegen gekomen! De geur was in ieder geval een groot pluspunt en is blijven hangen. Jammer genoeg was de foundation zelf (weer eens) veelste donker voor me. Maar de geur was top!

Van sommige producten weet ik nog veel preciezer hoe en wat. Zo heb ik een prachtige velvet lipgloss/lipstick van essence. Prachtige kleur, nog steeds een van mijn favorieten, maar de geur…. gadverdamme. Hij ruikt echt heeeeeel erg sterk naar chemische karamel. Dat was me eerst niet opgevallen, maar viel me pas op toen ik hem voor het eerst op m’n lippen deed. Hierdoor weet ik wel nog precies waar en wanneer ik hem gekocht heb. Met een vriendin in leiden, in de zomer. Eenmaal thuis stuurde we letterlijk ongeveer gelijk naar elkaar ; ‘heb je hem al gebruikt? Want hij ruikt echt niet lekker’.

Iets wat niet een specifieke herinnering is maar wel genoeg flashbacks geeft zijn lipsmackers. Toen ik in de 1e of 2e klas zat van de middelbare school, waren die echt een hype. Ze waren er in al je favoriete drankjes. Ze smaakte wel is waar alsnog erg chemisch en niet heel specifiek, maar wel lekker zoet. Hoe meer smaken en geuren je had en hoe meer je kon afwisselen, hoe beter!

Heb jij aan specifieke geuren van make-up een herinnering wat je altijd bij zou blijven?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.