Beauty

Kruidvat Originals Tea Tree Behandelingsolie

Mensen die mij al wat langer volgen weten dat ik nog altijd opzoek ben naar de perfect werkende huidverzorging. Het ene moment heb ik droge plekjes, andere moment is m’n huid super vettig en ook pukkeltjes en onzuiverheden laten me niet met rust.
Toen ik deze behandelingsolie met tea tree tegen kwam bij je kruidvat, was dan ook heel benieuwd wat die voor m’n huid zou doen!

Tea tree staat er om bekend goed tegen onzuiverheden te werken, anti bacterieel te zijn en ontstekingsremmend te zijn. Vaak hebben producten die tegen pukkeltjes zouden moeten werken tea tree erin als werkend bestandsdeel. Vaak is dit verdund of niet heel erg geconcentreerd, dus werkt het vaak niet bij me. Vandaar dat ik extra benieuwd was wat zo’n puurdere tea tree olie voor me zou kunnen doen!

De olie komt in een simpel doosje. Er staat op de voorkant gewoon duidelijk wat het is, waar voor het is en hoe het flesje eruit ziet.

Op de achterkant staat waar het goed voor is, hoe je het moet gebruiken en de ingredienten. Er zit 10ml in, wat niet heel veel lijkt, maar je het er dan ook echt maar heel weinig van nodig.

Het flesje is van donker glas gemaakt en heeft een dropper waarmee je de olie aanbrengt op de huid. Je brengt de olie direct aan op de onzuiverheden of rode plekjes. Dit laat je dan goed inwerken. Ik raad het dan ook aan om het alleen s’avonds te gebruiken, aangezien het best even kan duren voordat de olie is ingetrokken.
Als ik de volgende dag wakker wordt is m’n huid aanzienlijk minder rood en zijn m’n onzuiverheden een heel stuk minder geworden.  Na 2 of 3 dagen gebruiken was de roodheid en de pukkeltjes zelfs helemaal weg!

Waar ik later ook nog achter kwam is dat het ook perfect werkt tegen ingegroeide haren! Het enige nadeel wat ik aan deze olie kan bedenken is dat het echt stinkt. Het ruikt heel aards en boomachtig. Het is dat de olie echt goed zijn werk doet, want de geur vind ik persoonlijk best hinderlijk.

Kruidvat, €1.99

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.