Beauty

Lush Shampoo bar

Zoals algemeen bekend is onderhand, ga ik volgend jaar een reis maken door Alaska en Canada. Het lijkt alleen nogal onhandig om tijdens die trip hele flessen shampoo en douchegel mee te moeten slepen. Daarom wilde ik al een tijdje graag de Shampoo Bar van Lush proberen. Toen ik laatst in Amsterdam was heb ik er dus een gehaald om alvast uit te proberen.

Als eerst: Wat is een shampoo bar eigenlijk? Een shampoo bar is zoals de naam je al doet vermoeden, een shampoo in vast vorm. Het is eigenlijk een soort blokje zeep, maar dan voor je haar!

Voor mijn haar werd de Montalbano aangeraden aangezien ik snel last heb van vettig haar.

Haal het zonnetje in huis met deze citrusachtige shampoo die serieuze glans belooft. Groene olijven versterken de elasticiteit van het haar terwijl rozemarijn absolue je haar reinigt. Siciliaanse citroenolie en vers geperste citroensap laten je lokken stralen. Montalbano is fantastisch als je snel last hebt van vet haar.

Dit is de shampoo bar. Een ronde bar met een stukje citroen schijf erin. De bar ruikt meteen al heerlijk fris naar citroen en geeft je zeker een zomers gevoel. Ik denk eerlijk gezegd dat dit ook echt mijn favoriete geur is van Lush!

Wat me ook wel handig leek voor als ik hem mee op reis wil nemen, is een opberg blikje. Dit blikje was €2.05. Het enige wat ik raar/grappig vond, is dat dit blikje speciaal is gemaakt voor de shampoo bar, maar mijne was net te groot om er in te passen, voordat ik hem gebruikt had. Pas nadat ik de bar een stuk of 6-7 keer had gebruikt, past hij er perfect in. Ik denk dat dit kwam omdat er aan de shampoo bar een soort randje zit, waar die samengeperst is zeg maar.

 

In deze video van lush zelf laten ze goed en makkelijk zien hoe je de shampoo bar moet gebruiken. Ook zie je dan hoeveel schuim de bar eigenlijk maakt! Dit verraste me echt. Meestal maken blokken zeep ook minder schuim dan gewone vloeibare handzeep. Maar bij deze shampoo bar is het eigenlijk het tegenovergestelde, de bar maakt meer schuim dan gewone vloeibare shampoo.

Hij maakt m’n haar goed schoon, maar wel een beetje squeeky clean. Niet perse droog, ik heb echt geen conditioner nodig na gebruik. Maar als ik m’n haar er dagelijks mee was, heb ik dat op een gegeven moment wel nodig. Ik gebruik deze shampoo bar dan ook niet dagelijks.

Wat ook een groot voordeel is, is dat je er veel langer mee doet dan een fles shampoo. Deze bar mag dan €8.95 kosten. Maar als je het omrekend ben je uiteindelijk goedkoper uit met zo’n shampoo bar dan met een fles shampoo. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.