Persoonlijk, Tags

Bloggers be like tag

Online zag ik de Bloggers be like tag voorbij komen. Dit is een tag met 15 vragen over bloggen. Ik ben nog niet een hele grote blogger en heb nog niet mega veel ervaring. Maar aangezien ik tags nog steeds erg leuk vind want jeeeej, vragen invullen, vulde ik ze in.

1. Hoe lang blog je al?

Al bijna 2 jaar! Ik heb het voor deze vraag even na gezocht en ik gooide 26 augustus 2015 m’n eerst blogpost online! Net m’n 2 jarige bestaan gemist dus.

2. Wat vind je het allerleukst en het allerstomst aan bloggen?

Het leukste aan bloggen vind ik het creatief bezig kunnen zijn en het hebben van een uitlaat klep

Ook vind ik dat meteen het stomste, want alhoewel het een uitlaat klep is en ik het liefste alles van me af schrijf. Is het soms maar beter dat ik niet alles online post.

3. Wat zijn jouw beste kwaliteiten als blogger en aan welke punten wil je nog sleutelen?

Mijn beste kwaliteit is denk ik het makkelijk kunnen verwoorden wat ik bedoel of probeer te vertellen. Wat ik nog wel wil verbeteren zijn m’n productfoto’s. Wil ik gaan proberen wat meer creativiteit in te stoppen!

4. Wie zijn jouw favoriete bloggers uit binnen- en buitenland?

Vera camilla als echt blogger. Als bloggers die nu eigenlijk niet meer bloggen waren beautygloss en zoella favoriet!

5. Welke drie artikelen op je blog, zijn het meest gelezen of gedeeld op social media?

  1. Hello August!
  2. Nieuwe hema make-up kwasten
  3. Kruidvat Tea tree oil.

 

6. Welke misvatting over bloggen hoor je het meest, of welk onderdeel van bloggen heb je zelf onderschat?

Dat bloggen en youtube ff makkelijk geld verdienen is, want dat is het echt niet. Wat ik zelf vooral onderschat heb is het vooruit werken en video’s bewerken. Wat gaat daar veel tijd in zitten zeg!

7. Aan welke bloggersclichés maak jij je schuldig?

Het excuus ‘Ja maar ik heb deze make-up/diy spullen/glazen echt nodig voor een blogpost!’

8. Krijg je hulp, of doe je alles voor je blog helemaal zelf?

Ik doe alles helemaal zelf!

9. Wat voor soort blogs lees je graag en hoeveel bloggers volg je?

Beautyblogs lees ik zelf graag voordat ik wat koop of als ik ergens benieuwd naar ben. Ik volg er veel, maar lees alleen wat me interessant lijkt.

10. Plan jij je blogberichten van tevoren in, of post je alles ‘live’?

Het grootste gedeelte plan ik in.

11. Welke gouden (of technische) tip heeft jou geholpen en zou iedere blogger moeten weten?

Dat bij bijvoorbeeld zo’n blogpost als dit, het erg moeilijk is om alleen maar eigen gemaakte, gerelateerde foto’s erbij te plaatsen. Gebruik hier gewoon copyright free foto’s voor! Er zijn online verschillende sites waar je die gratis of tegen een kleine betaling op kan vinden en maken de foto’s bij een blog post soms veel logischer.

12. Wat is de mooiste ervaring (of samenwerking) die je met je blog hebt gehad?

Niet zo zeer met of voor m’n blog, maar sommige vlogs die ik heb gemaakt en online heb gepost zijn gewoon hele leuk herinneringen waarvan ik blij ben dat ze online staan en ik ze zelf ook makkelijk kan terug kijken.

13. Wat is het stomste dat je ooit als blogger hebt gedaan/zijn er dingen waar je achteraf spijt van hebt?

Een persoonlijk blog post zomaar online gooien zonder er nog een nachtje over te slapen en na te denken of het wel slim is als ik het online gooi. Of een blog post snel afraffelen, zodat die op  tijd online zou staan en achteraf terug kijken en er niet trots op zijn.

14. Hoe ga jij om met jouw privacy? Deel jij veel persoonlijke dingen op je blog of scherm je bewust bepaalde dingen af?

Ik deel veel persoonlijke dingen op m’n blog. Zo is m’n blog immers begonnen. Toch deel ik bewust veel niet van m’n privé situatie. Niet iedereen hoeft alles te weten en ik weet ook dat bijvoorbeeld m’n moeder en vriendinnen m’n blog wel eens lezen. Ik ben wel naar mate ik m’n bezoekersaantallen zag stijgen, steeds minder echt persoonlijke dingen gaan delen. Toch het idee van zoveel mensen hoeven het niet te weten, haha!

15. Wat hoop je nog een keer met/via/dankzij je blog te kunnen doen?

Mooi reizen maken of een boek schrijven! Daar heb ik niet perse m’n blog voor nodig, maar is voor mij wel de perfect plaats om het allemaal op vast te leggen!

Deze tag is bedacht door Hare Maristeit, voel je vrij om hem over te nemen op je eigen blog of in de comments!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.