Beauty

Catrice All Matt Plus Foundation

Ik ga nog steeds verder met m’n zoektocht naar een goed matchende en fijne foundation! De afgelopen tijd heb ik deze foundation van Catrice getest. Ik had de voorloper van deze foundation al een keer gehad en die beviel goed en paste ook goed bij m’n lichte huidje.Op een of andere manier kom ik toch altijd weer bij Catrice foundations terecht. Zal deze me net zo goed bevallen?

De flacon is redelijk standaard zoals alle Catrice foundations. En mooie matte glazen flacon die zwaar en luxe aanvoelt. Ook vind ik het handig dat de flacon vierkant is in plaats van rond, wat hem makkelijker op te bergen maak.

De All Matt Plus foundation beloofd je tot wel 18uur mat te houden en bevat geen olie. Perfect voor mijn wat vettere huid dus! Ik gebruik de kleur 010 Light Beige, de lichste kleur die ze hebben.

Mijn huid zonder iets erop. Zoals je kan zien heb ik vooral rond m’n mond en kin wat littekens en verder heb ik over m’n hele gezicht wat roodheid. Ook heb ik flinke wallen onder m’n ogen, die de foundation hopelijk kan camoufleren.

De foundation is fijn te verdelen en dekt goed. Ook zie je meteen goed dat hij matteert. Wel heb ik onder m’n ogen en op m’n kin nog wat extra concealer nodig om de wallen en de rode plekjes goed te camoufleren. Ik heb de lichtste kleur die ze in hun collectie hebben en gelukkig matcht de kleur goed bij m’n nek. Komt niet vaak voor, want meestal is de lichtste kleur van de drogist alsnog net te donker voor me. De lichtheid van de foundation verrast me dus ook zeker!

Zo ziet de foundation eruit als ik ook de rest van m’n make-up heb gedaan. Nadat ik m’n concealer had aangebracht, moest ik alsnog een beetje afpoederen. 

Aan het eind van de dag, ben ik alsnog aan het glimmen. Dus de belofte dat hij me 16uur mat zou houden, heeft hij niet voldaan. Verder vind ik het alsnog een fijne en goedwerkende foundation die niet als een dikke laag op m’n huid ligt en onnatuurlijk lijkt.

Kruidvat, €6.59

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.