Persoonlijk, Travel

Reis droom: Alaska & Canada

Zoals ondertussen iedereen wel weet, wil ik graag een reis door Alaska en Canada gaan maken. Ik ben ondertussen op het punt dat het geld bij elkaar is, alleen nu moet er nog geboekt worden.  ‘Maar wat moet je in vredesnaam in Alaska, daar is het altijd koud!’ is een reactie die ik al super vaak heb gehad. Dit is alleen zo in de wintermaanden, maar het is dus niet zo dat het in de zomer ook nog vriest en sneeuwt. In de zomer heeft het ongeveer het zelfde weer als in Nederland en is de natuur daar nog veel mooier dan hier! Maar wat wil ik dan gaan doen in Alaska en Canada?Ik heb nog niet besloten of ik de reis zelf ga samen stellen of dat ik met een groepsreis mee ga. Het enige wat ik zeker weet is dat ik volgend jaar september ga (pff nog zo lang wachten) en dat ik alleen ga. In ieder geval alleen als in de zin van, niemand van thuis uit gaat mee. Want alleen mee met een groepsreis klinkt een beetje tegenstrijdig.

Met zo’n groepsreis staat natuurlijk alles al vast. Een paar van de dingen die op dat schema staan had ik zelf ook al op m’n lijst staan van wat ik daar zou willen gaan doen, maar er is met die groepsreis gelukkig ook nog veel zelf in te delen. Ik wil hier nu dus delen welke dingen ik sowieso niet wil gaan missen als ik deze reis ga maken!

Emerald Lake

Een prachtig meer met een prachtig natuur gebied er om heen.  Foto spreekt voor zich.

 

Denali national park

Het grootste nationale natuur park van Alaska. Hier wil ik zeker weten de ‘big five’ van Alaska schieten. Niet letterlijk schieten, maar op de foto schieten! Ook de natuur is er adembenemend.

Rail Road Alaska

Niet perse een op zich staand punt, maar het lijkt me super vet om met de Alaska Rail Road te gaan. De uitgestrekte landschappen die je vanuit je raampje daar gaat zien, ga je in Nederland niet tegen komen. Van A naar B door mooie natuur en berg landschappen.

St Elias & Wrangell

Ook weer 2 mooie berg gebieden. Zoals je ondertussen wel kan merken, is de natuur en fotograferen dan ook een van de hoofddoelen van deze reis. Dit gebied heeft ook veel mooie toendra en is ook een mega mooi natuurgebied.

Dawson City

Het stadje waar de Gold Rush ooit allemaal begonnen is! Door het programma Gold Rush zag ik voor het eerst hoe mooi Alaska en Canada waren. Dat is dan ook echt een van de redenen geweest waarom ik deze reis wil gaan maken. Dan het stadje waar het ooit allemaal begon niet ontbreken natuurlijk!

Whale Watching

Ook een van de hoofddoelen op deze reis. Walvissen in het wild zien. Ik zal er niet teveel op in gaan, maar ik heb een grote afkeer tegen dolfinariums en sea worlds. Daardoor is m’n drang/droom om deze prachtige dieren in het wild te zien alleen maar groter geworden!

Noorderlicht 

Nog een natuur verschijnsel wat ik niet wil missen in Canada en Alaska; het noorderlicht. In september is er een grotere kans op dit verschijnsel en dat is ook een van de redenen waarom ik m’n reis tot dan uitstel. Als ik namelijk met de groepsreis mee ga, ga je ook kamperen in de wildernis. Er lijkt me niets bijzonderder dan in de middle of nowhere te kamperen onder het noorderlicht. Ik heb sowieso nog nooit het noorderlicht gezien en het lijkt me echt magisch. Vandaar dat dit ook echt hoog boven aan m’n lijstje staat.

Dit zijn een paar van de dingen die ik in ieder geval niet wil missen op m’n reis door Alaska & Canada. Ik zal jullie natuurlijk op de hoogte houden van m’n reis er heen en wat ik nog ga/moet regelen om er heen te kunnen gaan. Maar voor nu blijft het nog even bij dromen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.