Disney

Disney update #7

Huh Liek, gaat het wel goed met je?! Alweer een Disney update?!?! Maak je geen zorgen, het gaat goed met me. Ik had afgelopen weken gewoon genoeg tijd over om disney films te kunnen kijken en eerlijk gezegd waren het ook een stel kortere films die ik gekeken heb. Zo kom ik er wel snel aan dan!

Mickey’s Magical Christmas: Snowed in at the mouse of house

Don’t judge me. Het was slecht en koud regen weer buiten, ik had kaarsjes aan staan dus had zin in kerstfilms kijken. Ik had 1 van de 3 Mickey kerstfilms al gekeken. En ook deze was weer het zelfde opgesteld als alle andere. Bestaan uit klassieke korte verhaaltjes met kerst thema rondom Mickey en z’n vriendjes.

Mickey’s Twice upon a Christmas

Deze vond ik het minst leuk van de 3 mickey kerstfilms. De 2 andere films waren op de klassieke 2d cartoon manier, zoals we mickey kennen gemaakt. Deze film was ineens in 3d en modern en dat vond ik eigenlijk gewoon raar, aangezien ik mickey altijd alleen maar op de klassieke manier heb gezien. Verder was het net als de andere 2 films weer het zelfde opgezet. Het waren korte mickey en donald verhaaltjes achter elkaar.

Stitch the movie

De tweede film van Lilo & Stitch. Minder leuk dan de eerste film, maar dat ik meestal zo. Ik heb nog bijna nooit meegemaakt dat ik de tweede film uit een reeks van tekenfilms leuker of net zo leuk vind als de eerste. Het was eigenlijk bijna de zelfde opzet als Lilo & Stitch, maar alsnog wel leuk en oke om te kijken.

Academy Award Review of Walt Disney Cartoons (1937)

Echt de aller eerste film die ze uit gebracht hebben. Deze film, die bestaat uit 5 korte filmpjes, was gemaakt als promotie van Sneeuwwitje.  5 leuke korte filmpjes, die geheel in oude stijl zijn getekend en op de klassiek manier zijn gemaakt. Weinig tot geen tekst en de klassieke disney deuntjes. Deze staat eigenlijk niet op m’n lijst, maar wel op een andere lijst die ik bij hou

Disney sing along.

Ze staan eigenlijk niet in m’n lijst. Maar ik heb online een site gevonden waar letterlijk ALLES bjij staat wat disney heeft gemaakt, uitgebracht of aan meegewerkt heeft. Hier stonden dus ook verschillende sing a long video banden tussen. En wonder boven wonder heb ik ze gewoon op youtube gevonden in z’n geheel en dus bekeken! Super leuk, eigenlijk de old school versie van lyric video’s die we nu op youtube kunnen kijken.

Ik hoop dat ik dit tempo qua films kijken en afvinken bij ga kunnen houden, want het eind komt sneller in zicht dan ik denk!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.