Uncategorized

Jeugdsentiment

Toen ik van de week aan het zappen was, kwam ik op Nickelodeon de tekenfilmserie ‘De boze bevers’ tegen. Dit was een serie die ik vroeger als kind vaak keek en dat zette me aan het denken welke series of programma’s er nog meer allemaal zijn ‘verdwenen’ van de tv. Ik dook de wondere wereld van youtube in en kwam super veel oude series tegen. Op youtube bleef ik ook maar door klikken en zo kwam ik weer andere series tegen waarvan ik dacht ‘Ohja, wauw, dat ken ik ook nog!’ Bij veel van die series en programma’s zat ik te kijken en dacht ik ‘hoe heb ik dit ooit kunnen kijken en hoe hebben me ouders het ooit goed gevonden dat ik dit keek?’ Ik heb een klein lijstje gemaakt met programma’s die misschien niet zo voor de hand liggend zijn, want iedereen heeft wel naar piet piraat en Samson en Gert gekeken. Ik neem je mee op een trip down memory lane!

Ik heb een gesplitst in verschillende categorie├źn. Vandaag begin ik eigenlijk met de categorie overig. Veel van deze programma’s werden uitgezonden op Z@ppelin, de voorloper van Zapp op ned3. En als ik het eigenlijk zo bekijk werd het meeste ook op zondag ochtend uitgezonden. Zondag ochtend was dan ook best wel het moment thuis dat we tv keken. Nu denk ik eigenlijk alleen maar ‘m’n ouders waren ook slim, ons ‘s morgens voor de tv parkeren en zelf nog rustig wakker kunnen worden’.

Het klokhuis.

Dan begin ik eigenlijk meteen met een programma die niet op zondag ochtend werd uitgezonden, maar wel iets wat we bijna elke dag keken. Het klokhuis wordt volgens mij nu nog steeds uitgezonden en ik heb ook het idee dat het nog steeds precies het zelfde format is.┬á Eigenlijk kan je het een beetje zien als ‘how do they do it’ maar dan voor kinderen!

Villa achterwerk/Roos en haar mannen

Dit was echt goud waard! Het waren volgens mij voornamelijk sketches en tekenfilmpjes die ze bij elkaar praatte, maar de roze koeken en de rode knop zal ik nooit vergeten!

De avonturen van Kloontje het reuzenkind

Dit programma was ook echt goud waard! Kloontje het reuzenkind met ridder graniet en sap de aardwortel. Figuren uit het land van ooit park die altijd wel weer wat beleefde in het park. Dit was denk echt mijn favoriete programma vroeger. Zelfs nu ruim 17 jaar later kan ik nog steeds alle liedjes meezingen!

Gemma glitter

Een hysterische roze Gemma Glitter en ook lekker fout Amerikaans na gedaan.Ook weer zo’n programma wat ik voor de rest van m’n leven ga onthouden. In elke aflevering was de roltrappen race weer het hoogtepunt!

Taarten van Abel

Volgens mij ook nog steeds op tv nu! Het was altijd echt een droom om samen met Abel een taart te mogen maken. Elke aflevering weer een mooie taart maken met een kind voor iemand die de kinderen gekozen hebben. Paar maanden terug ben ik samen met me moeder langs geweest in zijn winkel om lekker taart te eten!

Zigzag

Elke week weer twee nieuwe teams die tegen elkaar gingen strijden voor munten! Rennen door een hele stad heen om allemaal opdrachten te voldoen!

Het volgende deel staat ook al bijna klaar! Die heb ik specifiek ingedeeld per zender, zoals bijvoorbeeld Fox kids, Jetix, Disney channel of Nickelodeon!

Wat was jou favoriete programma vroeger?

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.