Uncategorized

Je dromen najagen, do or dont

De generatie waar ik en ik denk ook de meeste van m’n lezers in zitten, zijn heel erg gefocussed op de toekomst en een succesvolle carriere gehalen. En de leefdtijd waarop het behaald wordt, word ook steeds jonger. Toch merk ik ook veel in m’n omgeving, zo wel bij jong als oud dat ze vaak hun dromen niet durven na te jagen. Want ‘wat als’. Dus je dromen najagen, doen of niet?

Ik zeg zelf volmondig ja. Zolang je graag genoeg wilt kan je alles bereiken. Ik krijg zelf vaak genoeg te horen dat ik reeël moet zijn, maar dat vind ik niet leuk. Deze blog heet dan ook niet voor niets altijd blijven dromen. Dat soort opmerkingen gebruik ik zelf vooral als motivatie. Natuurlijk moet je wel een haalbare stappen denken. Ben je net 20 en zit je nog op school, is een miljoenen villa niet iets wat je binnen een jaar kan gaan bereiken.

Als ik aan iemand vraag waarom zou je je dromen niet najagen? Krijg je bijna altijd een twijfelend antwoord en daarna wordt er gezegt dat het te onzeker is en dat dat dan de reden zou zijn om hun dromen niet achterna te gaan. Dat is oke, ieder zo z’n ding. Ik denk dan alleen maar zekerheid is ook maar zo zeker en in mijn ogen al snel saai. Tuurlijk, blijf ik reeël want ja ook ik moet gewoon m’n rekeningen betalen. 

Maar zet alsjeblieft je dromen niet opzij om voor doorsnee te gaan. Je bent zoveel meer waard dan dat. Stel jezelf je eind doel voor. Bedenk daarna wat de 1e stap kan zijn en zet die. Elk succes begint bij het beginnen eraan. Zet zo beetje bij beetje kleine doelen om zo je eind doel te kunnen behalen.

Grote dromen of kleine dromen, zet ze NOOIT aan de kant. Om het heel zwart wit te zeggen, als je geen dromen meer heb, waar doe je het dan nog voor? 

Dus gewoon Altijd blijven dromen en ze ook blijven najagen! 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.