Persoonlijk

M’n 2017 voornemens. Behaald of niet?

Vorig jaar heb ik expres m’n goede voornemens nergens gedeeld. Ik voelde niet zo de behoefte om iedereen op de hoogte te stellen van de bullshit die ik me voor had genomen wat waarschijnlijk toch niet ging lukken of uit zou komen. Maar toen ik van de week m’n lijstje die ik aan het begin van 2017 had gemaakt erbij pakte, stond ik van mezelf te kijken dat ik maar 2 voornemens niet gelukt waren.┬á In deze blogpost zet ik ze op een rijtje en misschien haal je er nog wel inspiratie uit!

Kerst in m’n eigen appartementje vieren.

Deze is echt net aan op de valreep gelukt. Vaak zeggen ze dat zodra je iets opgeeft of stopt met zoeken, lukt of gebeurd het. Zo ook bij het vinden van een appartementje. Ik had het eigenlijk al opgegeven, maar het is me alsnog gelukt!

Mezelf op 1 en meer rust nemen.

Dit heeft me ongeveer een half jaar geduurd voordat het lukte. Ik besloot om ego├»stischer te worden en mezelf voorop te zetten omdat het niet goed met me ging. Dit heeft uiteindelijk jammer genoeg tot het einde van m’n relatie gezorgd, maar het is beter zo. De rust heb ik nog steeds niet helemaal genomen, maar het gaat in ieder geval al wel een stuk beter!

Meer vast leggen op foto’s.

Dit is me zeker goed gelukt. Veel van die foto’s zijn niet geschikt voor online, maar elke foto herinnerd me wel aan mooie avondjes uit of leuke momenten.

Meer reizen.

Door het moeilijk vrij kunnen krijgen van werk is dit niet helemaal gelukt jammer genoeg. Maar daardoor heb ik wel lekker kunnen sparen zodat ik in 2018 hopelijk wel meer reisjes kan maken en de wereld kan ontdekken. En dit natuurlijk voor jullie vastleggen!

M’n Alaska/Canada reis bij elkaar sparen.

Dit is half gelukt. Ik had het bedrag ruim bij elkaar. Tot ik besloot om het huis uit te gaan en hup zo was de helft weg. Gelukkig heb ik nog een tijdje om het bij elkaar te krijgen, want heb besloten dat ik niet komend jaar ga, maar het jaar daarna. Zodat ik zelf een auto kan huren en alleen op pad kan in plaats van met een groep of organisatie.

10 Kilo afvallen.

Dit is het enige voornemen wat echt keihard gefaald is. Ik weet van mezelf dat ik een emotie eter ben. Zodra ik dus ongeveer 3/4e van het jaar niet lekker in m’n vel heb gezeten, ben ik nog eens 10 kilo aangekomen. Gelukkig heb ik voor het nieuwe jaar genoeg lieve mensen om me heen die me wel supporten en gaat het hopelijk wel lukken!

Alleen maar dingen doen waar ik me goed bij voel.

Dit was echt HET motto van het jaar. Zodra ik ergens van dacht: Nee dit wil ik niet. Ging ik het ook niet doen. Ook niet als iemand anders het heel graag wilde. Nee was nee en verder had ik er schijt aan. Dit ging natuurlijk tot op zeker hoogte, want als ik niet wilde werken, moest het nog steeds want de rekeningen betalen zichzelf jammer genoeg nog steeds niet. Maar verder heeft me echt alleen maar goede herinneringen en momenten opgeleverd.

Ook voor 2018 ga ik m’n doelen niet van te voren weer delen. Ik schrijft ze zelf op en blik hopelijk over een jaar weer met jullie terug op een mooi jaar en een lijst met goede voornemens die ik behaald heb! Een groot gedeelte van deze doelen ga ik gewoon doorzetten in 2018, maar er komen ook wat nieuwe doelen bij die ik misschien ook wel wil gaan vastleggen, zoals bijvoorbeeld het afvallen.

Voor nu, groetjes 2017, dat 2018 maar weer vol mag zitten met mooie momenten, leuke mensen, feestjes en succes!

 

1 thought on “M’n 2017 voornemens. Behaald of niet?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.