Lifestyle

Mijn Netflix aanraders #1

Voorheen gaf ik mezelf bijna geen tijd om rustig een film of serie op netflix te kijken. Maar sinds ik op mezelf woon doe ik dat (gelukkig) steeds meer. Na een dag werken thuis komen, koken en tijdens het eten lekker een aflevering kijken van een serie of een film kijken vind ik nu echt heerlijk om te doen! Afgelopen tijd heb ik dan ook best veel verschillende films en series gekeken en deel ik mijn aanraders met jullie. Ik zal per film of serie niet teveel in details gaan, om jullie geen spoilers te geven. Gewoon deze films of series zelf gaan kijken dus!

Bron

Met stipt op 1 Narcos! Wie een netflix account tot zijn beschikking heeft, moet minstens Narcos gezien hebben. Want waarom heb je anders een netflix account aangemaakt? Ik heb dat eerlijk gezegd namelijk wel gedaan voor deze serie en wat was die het waard! Wat een goede serie zeg! Je moet wel een klein beetje tegen geweld en bloederige taferelen kunnen. Maar het verhaal van de drugsbaron Pablo Escobar is bijzonder apart/gruwelijk/vet verhaal om in deze serie te bekijken.

Bron

Als film op 1 staat zeker de Netflix original Sandcastle. Heel mooi gefilmd en de verhaallijn zit erg goed in elkaar. Sandcastle is een oorlogsfilm over een jongen die het leger in ging om geld te verdienen voor zijn studie, maar in een oorlog terecht kwam die hij niet kon winnen. Ook weer een film waar je niet vies moet zijn van geweld, maar daardoor niet minder mooi gemaakt!

Bron

Om alle categorie├źn maar te betrekken een documentaire: Restrepo. Wel weer in de richting van een oorlogsfilm, maar dan een hele bijzondere. Deze oorlogs documentaire is gefilmd door de ogen van de mannen die een jaar in de oorlog in Afganistan doorbrachten. Waarbij ze ook gedeeltes zelf hebben vast gelegd. Deze documentaire is dan ook niet voor niets genomineerd geweest voor 14 awards en hebben er 6 gewonnen, waaronder een Emmy Award. Er is ook een soort deel 2 van gemaakt: Korengal. Over dezelfde mannen, waar een ander deel van het verhaal wordt belicht. Ook zeker een aanrader!

Bron

Nog een super goeie serie is Black Sails. Een serie over piraten die typische piraten dingen doen eigenlijk. Goeie acteurs, goede verhaal lijn en mooi gefilmd. Als je de films van Pirates of the Caribbean goed vind, is dit echt een serie voor jou!

Bron

Als laatste een serie waar iedereen het de laatste tijd over heeft: Peaky Blinders. Ik had hem al vaker bij m’n aanraders zien staan en zelfs nadat ik zag dat deze serie een 98% match voor me zou zijn, wilde ik hem niet kijken. Ik weet hoe ik ben met series en als ik al zie dat er van een serie 4 seizoenen zijn en elke aflevering een uur duurt, durf ik het mezelf niet aan te doen. Maar nadat een collega me een week lang heeft geprobeerd te overtuigen, ben ik toch overstag gegaan en aan Peaky Blinders begonnen. Waar ik bang voor was gebeurde en binnen 5 dagen had ik alle 4 de seizoenen gekeken. En wat was het een geweldige serie. Ook weer wel een serie waarvan je niet vies moet zijn van een beetje geweld. Maar de knappe hoofdpersonen maken weer heel veel goed. Peaky Blinders gaat over een stel gangsters broers die zichzelf onoverwinbaar vind. Ook weer heel goed gefilmd en de verhaallijn zit ook erg goed in elkaar. Misschien vond ik deze serie uiteindelijk nog wel beter dan Narcos! Heb ik dat nou echt niet gezegd… Ja ik denk het wel. Beter dan Narcos!

Wat is jou all time netflix favoriet?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.