Disney

Walt before mickey.

Wat onderhand wel algemeen bekend is, is dat ik een groot disney fan ben. Maar gek genoeg weet ik wel heel veel van de films af maar niets van walt disney zelf. Ja, het globale verhaal, maar verder niet. Na vorige maand de documentaire Floyd Norman: An Animated Life te hebben gekeken, was ik eigenlijk verrast hoe leuk ik deze documentaire vond. Toch bleef de film Walt Before Mickey maar in m’n nog te kijken lijst staan. Maar nu heb ik hem toch eindelijk bekeken en wat een goeie film zeg! Vandaar dat deze soort van disney film geheel zijn eigen blogpost verdiend!

Deze film focust zich vooral op het begin van Walt Disney’s leven. Hoe hij begon al animator en welke tegenslagen hij heeft moeten doorstaan om te bereiken wat hij bereikt heeft in zijn leven.

De film begint met kleine Walt op het platteland dieren tekenend op de schuur van z’n vader. Z’n vader vond dat hele geteken maar niets, maar toch bleef Walt het overal doen wat hem vaak zat in de problemen bracht. Het verhaal gaat verder moet hoe walt is begonnen met tekenwerk voor een baas en hoe dat te werk ging in die tijd. Tot hij daar niet meer kon werken en zelf zijn eerste onderneming opzette. Je ziet hoe dit werkte (of juist niet werkte) en hoe hij zijn carrière voort zette en hoe hij uiteindelijk na een lange weg een succes wist te maken van zijn walt disney compagnie!

Dit alles klinkt als een redelijk saaie documentaire, maar het is meer een waargebeurde speelfilm. Het is dus hier en daar wat overgedreven geacteerd, maar komt nog steeds overeen met de gebeurtenissen in zijn leven.

De film gaat dus echt alleen over de weg die Walt Disney heeft afgelegd om bij de Walt Disney Company uit te komen. Wat daarna allemaal gebeurd is redelijk bekend en zijn genoeg documentaires van te vinden.

Ik vond zelf deze film vooral motiverend werken. Iedereen kent de grootse successen van Walt Disney en alles wat nu tot De Disney Company toe behoord. Maar alle struggles en tegenslagen die hij heeft gehad en meegemaakt voordat hij dat bereikte zijn iets minder bekend. Bij mij persoonlijk waren ze geheel niet bekend in ieder geval. Daardoor vind ik deze film zeker een aanrader voor elke Disney fan die iets meer zou willen weten van het verhaal achter Disney, of als je zelf nieuwe motivatie nodig hebt om door te gaan om voor je dromen te werken. Bij mij heeft het namelijk zeker dat effect gehad!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.