Life goals, Persoonlijk

NaNoWriMo 2018?

Een vriendin wees me op NaNoWriMo 2018. Dan hoor ik je nu al denken, wat is dat voor Harry Potter spreuk? Ik ga het je uitleggen, want ik had er zelf ook nog nooit van gehoord, tot die vriendin me er op wees en ik er enthousiast van werd.

NaNoWriMo staat voor National Novel Writing Month. Dit is online een jaarlijks terugkomend uitdaging, die mensen uitdaagt om tussen 1 november en 30 november een verhaal te schrijven van minstens 50,000 woorden. Dit klinkt als een mega aantal woorden en dat is het eigenlijk ook wel. Maar in mijn ogen niet onhaalbaar. Als ik het zo bereken zijn dat gemiddeld 1666 woorden per dag. Natuurlijk gaan er dagen zijn dat er druk is met werk en school en dat ik dat woorden target niet ga kunnen behalen op een dag. Daarom wil ik zodra ik tijd heb, gewoon lekker door kunnen typen, om zo een beetje speling te kunnen opbouwen om het uiteindelijke doel alsnog te behalen.

Voor wie mijn life goals lijst heeft gezien, heeft daar ook tussen zien staan dat ik nog graag een boek zou willen schrijven. Deze uitdaging leek me dan ook het perfect moment om hier een flink begin aan te kunnen maken! Het idee voor het boek zit al een hele tijd in m’n hoofd en heb ik ook al een begin van geschreven. Maar toen der tijd liep ik er geheel in vast en als ik het nu ook terug lees, leest het niet fijn en ben ik er niet tevreden over. Dit verhaal wil ik dus geheel gaan herschrijven. Waarschijnlijk wordt het ook een geheel ander verhaal dan dat ik al geschreven heb, maar zo heb ik een klein beetje houvast om mee te beginnen.

Of ik voorbereid hiervoor ben: nee, zeker weten niet. Ik hoorde hiervan op 31 oktober, 2 uur voordat ik begon met het schrijven van deze blogpost. Hoe je je wel goed zou kunnen voorbereiden op deze maand kan je op de blog van die vriendin lezen hier. Zij heeft zich goed voorbereid op alles en heeft waarschijnlijk gewoon aan het eind van de maand en goed en netjes geordend verhaal klaar. Eigenlijk alles wat ik waarschijnlijk niet ga doen of behalen, haha.

Maar nee, deze blog heet niet of niets altijd blijven dromen. Ik blijf er van dromen en op dit moment ook in geloven dat ik aan het eind van deze maand gewoon dat begin van het boek heb eindelijk! Ik zal jullie hier door middel van blogposts en ook op m’n social media, op de hoogte houden van hoe het ervoor staat!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.