Persoonlijk

Productief zijn

Ik heb veel skills en talenten, maar eentje die ik maar niet onder de knie krijg is productief zijn. Het lukt me telkens voor 1 of 2 dagen achter elkaar en daarna stort het weer in en ben ik zo niet productief. Aan de lengte van m’n to do list ligt het niet in ieder geval. Die lijst is in de tussen tijd zo lang dat ik m’n muur er wel mee zou kunnen behangen.

Mijn to do list bestaat uit veel verschillende soorten taken. Ze verschillen van ‘opdracht 1 school af’ tot ‘nieuw rolgordijn ophangen’. Deze lijst blijft maar groeien en groeien en heel soms doe ik er wel eens een taak van, maar het meeste blijft er op staan tot in de eeuwigheid voor mijn gevoel. Een van de oorzaken daarvan is ook dat ik nooit echt een duidelijk overzicht van alle taken bij elkaar heb. Ik wil echt wat meer structuur in m’n leven krijgen, zodat ik hopelijk m’n tijd beter kan benutten.

Nu heb ik een lijst gemaakt waar ik alles op heb gezet wat er nog gedaan moet worden. Hier heb ik alleen de taken op gezet die al maanden lang gedaan moeten worden. Het zijn van die simpele taken als ‘de verwarming schoonmaken’ en ‘eindelijk het verf weghalen’. Want zo erg is het dus. Ik woon nu ruim een jaar in dit appartement en er zit dus nog steeds verf op een raampje, wat ik er vanaf moet halen. Dat zijn van die kleine rot taakjes, waar je eigenlijk niet mega veel last van hebt, maar daardoor is het nog steeds niet af. Hierdoor voelt zelfs na een jaar dit appartement nog steeds niet als m’n thuis. Dit heeft dus vooral te maken met van die stomme kleine ophang en opruim taken, die ik dus maar blijf uitstellen.

Dit uitstel gedrag zorgt bij mij zelf ook voor een onrustig gevoel. Zelfs nu ik dit zit te typen denk ik van; jeetje Liek, je hebt dus wel tijd om nu een blogpost te schrijven en te vertellen dat je die verf moet weg halen, maar je had het in de tussentijd ook gewoon echt kunnen doen.  Ik heb mezelf nu dus voorgenomen om minstens 1 keer per week 1 van de taken van de uitgesteld to do list te doen. Dit verschilt dus van een stom raam schoonmaken, tot een schilderij ophangen. Het zijn geen boeiende taken die ik op m’n blog wil gaan delen. Maar ik hoop wel dat dit een begin is van het productiever kunnen zijn. Ze zeggen niet voor niets altijd; een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd. Ik denk dan ook meteen, als dat me lukt en het me ook lukt om m’n tijd beter in te delen, kan ik alleen maar meer en leukere content voor jullie creëren. Inclusief eindelijk weer eens wat video’s hoop ik!

Ik ben dan ook op zoek naar manieren waarop of waarmee jullie het meeste uit jullie tijd halen en het meest productief kunnen zijn. Deel je tips met me! Ik ga in de tussentijd online ook op zoek naar ideeën en die zal ik hier delen en uitproberen. Zo krijg ik hopelijk voor het eind van 2018 m’n leven nog een beetje op een rijtje.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.