Persoonlijk

Rust nemen

Ik eindigde 2018 nog zo goed. Vol met motivatie over hoe ik gezonder wilde gaan leven, meer slaap wilde krijgen, me leven op een rijtje wilde krijgen en super veel inspiratie had voor blogposts en video’s. Zo begon m’n 2019 anders totaal niet jammer genoeg.

Op dag 1 had ik er voor mezelf al weer een puinhoop van gemaakt, waar ik liever en beter maar niet over in detail kan treden. Ik dacht dat dat dan ook de reden was, in combinatie met slaap te kort, dat ik me 1 januari niet zo lekker voelde. Wat op 2 januari over ging ik flinke koorts. Halverwege m’n werkshift ben ik toch maar naar huis gegaan en lig nu al 3 dagen in bed. En ik kan jullie wel vertellen, IK. WORD. GEK. Ik weet van mezelf dat ik niet zo goed ben ik niets doen. Maar oh wat vind ik dit vreselijk zeg.

Zodra de dag erna m’n koorts was gezakt en ik me alweer iets beter voelde en zelfs energie kon vinden om m’n kerstboom af te tuigen, vond ik dat ik wel weer aan het werk kon. Alleen moest ik na 15minuten aanwezig zijn al een sprintje trekken naar de wc en na een half uur ging ik out. Misschien toch nog niet echt beter genoeg voor een hele dienst draaien. Een uur nadat ik was begonnen met werken, was ik alweer onderweg naar huis.

Achteraf is het ook niet zo heel gek, aangezien ik in die 3 dagen in bed liggen ziek zijn, vrij weinig gegeten heb. Niet zo heel raar dat je dan duizelig wordt als je ineens weer actief bezig bent dan.

Dus nu ben ik weer terug bij af. Of eigenlijk terug in m’n bed. Deze keer wel met het besef dat rust nemen belangrijk is. Jammer genoeg is het iets wat ik niet goed kan. Ik wil altijd bezig zijn en vind niets doen eigenlijk ook jammer van m’n tijd. Toch merk ik nu aan m’n eigen gezondheid dat het belangrijk is dat ik het wel neem.

Dus in plaats van dat ik nu vol overal voor ga, begin ik het jaar tegenovergesteld; geheel rustig en relaxed aan doen.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.