Persoonlijk

Productief worden

Een paar weken terug postte ik een blogpost over dat ik m’n best wilde en eigenlijk ook wel moest gaan doen om productiever te zijn. Tot nu toe heb ik al het een en ander uitgeprobeerd, maar nog steeds haal ik niet altijd het optimale uit mijn tijd. Tijd om m’n uitgeprobeerde tips met jullie te delen!

Als eerste heb ik de app ‘wunderlist’ gedowload. Voorheen gebruikte ik deze app ook voor het opschrijven en ordenen van al m’n to do dingen. Deze app heb ik wel geteld 3 dagen gebruikt en merkte toen al dat ik het eigenlijk helemaal niet fijn vond werken. Op deze manier ben ik er dus achter gekomen dat mijn voorkeur toch uit gaat naar het maken van lijstjes op papier. Ook al is dat niet altijd handig, omdat je zo’n lijstje niet altijd bij je hebt of in mijn geval vaak kwijt raakt. Zo ontstaan er vaak meerdere lijstjes die elkaar overlappen en zo komt het voor dat ik alsnog dingen vergeet te doen die wel op m’n to do list stonden.

De opbouw van m’n to do lijstjes het ik wel iets aangepast. Voorheen gebruikte ik een gewoon blaadje om alles op te schrijven en streepte ik het door als ik het af had. Nu gebruik ik een to do memoblok van de Hema. Dit memoblok heeft voor elk lijntje een bolletje waar je de taak kan af kruisen. Ik deel de taken dan ook in op soorten taken. Zo heb ik per soort/onderwerp meteen een goed overzicht, zoals bijvoorbeeld de kopjes; huishouden, school, blog of belangrijke dingen.

Verder ben ik ook tot de conclusie gekomen dat ik voor het nieuwe jaar een nieuwe manier van plannen ga zoeken. Ik gebruik nu de mascha planner. Dit vond ik eerst echt een hele fijne manier van plannen. Alleen in de loop van het jaar ben ik het steeds minder gaan gebruiken en gaan invullen. Op zoek naar een nieuwe planner of manier van plannen dus!

Het zijn maar wat kleine veranderingen tot nu toe, maar het gaat al wel iets beter om op deze manier een overzicht voor mezelf te krijgen. Af gelopen tijd heb ik wel al aan mezelf gemerkt dat ik meer gemotiveerd ben om dingen van m’n to do list af te krijgen, zodat het wat meer rust geeft in m’n hoofd. Ook al gaat het soms maar om zoiets kleins als de tafel opruimen of de afwas doen, het voelt voor mij alsof ik een berg het verzet, maar het geeft wel meteen een klein stukje meer rust.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.