Lifestyle, Persoonlijk

Kleine dingen die mij blij maken.

Geluk zit in kleine dingen wordt vaak gezegd. Eerst vond ik dit altijd een cliche en vond ik hem stom en dom. Maar naar mate ik nu wat ouder wordt begin ik het meer te begrijpen. Ik kan me soms ineens zo blij voelen van de kleinste dingen die er voorheen niet toe gedaan hebben. Een paar van deze momenten wil ik graag met jullie delen vandaag.

Als eerst de band met mijn moeder. Sinds ik op mezelf woon is die namelijk nog al veranderd. In de positieve zin gelukkig. We doen nu veel meer leuke dingen en gaan dagjes of avonden weg. Ik kan van mezelf nog al spontaan beslissen om ergens heen te gaan en nu sleep ik me moeder gewoon mee. Zo was ik een paar weken terug uitgenodigd voor een kleine intieme live sessie van Douwe Bob. Ik weet dat me moeder Douwe ook erg goed vind, dus belde ik haar 2 dagen van te voren op: ‘Mam we gaan donderdagavond naar Amsterdam naar live sessie van Douwe’ Ze raakt dan zelf al helemaal van slag van hoe en wat, maar ze zegt wel ja.( Ook wel omdat ik geen nee accepteerde in dit geval) Uiteindelijk hebben we een top avond gehad en heb ik haar zelfs nog zo ver gekregen om met me op de foto te gaan in een badkuip setting van Douwe z’n video clip. En ook met Douwe zelf, wat ze eigenlijk helemaal niet wilde!

Amerikaanse mensen die mijn naam proberen uit te spreken en me daarna vertellen hoe prachtig mooi m’n naam is. Dit doet me altijd weer even beseffen hoe hollands mijn naam eigenlijk is. Ook is het gewoon prachtig hoe moeilijk ze Lieke vind om uit te spreken, waarop ik het dan 3 keer voor moet zeggen en ze het dan proberen te herhalen. Dat het daarna standaard met Liza of Elizabeth wordt vergeleken neem ik maar voor lief, ook al snap ik het niet helemaal. Het blijft leuk.

In die zelfde categorie vind ik het prachtig hoe buitenlanders Nederlandse woordjes proberen te leren. Vaak vragen klanten na het afrekenen hoe wij in het Nederlands ‘thank you’ en ‘goodbye’ zeggen. Waarna ze het dan blijven herhalen.

Hoe erg ik mijn opa kan zien genieten van de kleine dingen nu. Dit heeft mij meer doen beseffen hoeveel geluk ik heb met de goede band met mijn opa en oma. Jammer genoeg heeft mijn oma de ziekte van alzheimer, dus bij haar is het besef er niet zo goed meer. Maar daar in tegen bij mijn opa des te meer. Het ontroerd me soms gewoon hoe geweldig trots hij op ons klein kinderen is en dan alles 10 keer blijft herhalen omdat hij het zo leuk of fijn vond.

Nu ik deze blogpost schrijf besef ik me eigenlijk pas hoeveel kleine dingen mij blij kunnen maken of gewoon even een glimlach op mijn gezicht kunnen toveren. Ik heb nog veel meer van dit soort kleine dingen of gebeurtenissen die ik over meerdere blogpost ga verdelen!

Wat is iets wat bij jou een kleine glimlach op je gezicht kan brengen?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.