Lifestyle

Leren doseren #1

Hallo en welkom bij leren doseren! Wat is leren doseren voor random serie op deze blog? Nou, ik ben Lieke en mijn probleem is dat ik niet zo goed ben in dingen doseren. Ik ga maar door en door en door, tot ik niet meer kan. Ook kan ik geen keuzes maken en wil het liefste altijd met volle overgave gaan voor alles wat ik wil doen in het leven. En ik ben een alles willer (als dat een woord is, zo niet, vanaf nu wel) Ik wil dus zo veel mogelijk doen in het leven, veel verschillende dingen en het liefste alles tegelijk.

Dat dit niet de beste manier van leven is, daar ben ik van op de hoogte. Het gaat op dit moment namelijk geheel ten koste van m’n sociale leven en m’n slaap. Beide beste wel belangrijke dingen in het leven van de meeste mensen. Daarom heb ik ook nu besloten dat ik er serieus wat aan wil gaan doen. Als ik dit soort dingen beter georganiseerd en ‘gesorteerd’ krijg in m’n hoofd, kan ik veel functioneler en meer doelgericht aan het werk. Op die manier krijg ik ook veel meer gedaan hoop ik.

Als eerst moet ik voor mezelf een lijstje gaan maken met dingen die ik echt wil doen. Dit ga ik verdelen in tijd periodes. Wat wil ik op korte termijn doen en wat op langere termijn. De dingen die ik op langere termijn zou willen doen of behalen, ga ik dan weer opdelen in kleinere doelen die ik dan weer per maand/week/dag kan indelen. Op deze manier heb ik een beter overzicht van wat te doen om het eind doel te behalen.

Daardoor kan ik hopelijk ook beter prioriteiten stellen en het werk meer verdelen. Wat mijn probleem met doseren op dit moment vooral is, is dat ik bijvoorbeeld een paar dagen echt volop aan blogposts aan het werk ben. Dan werk ik alvast weer vooruit voor een paar weken en daarna ga ik me weer geheel op school focussen en op die manier ontstaan er dus stiltes hier. Ik kan op dat moment helemaal op gaan in m’n school werk, dat ik naar al het andere niet meer om kijk. Dit is geheel niet nodig en dit zou ik een stuk beter willen en kunnen doseren. Zodat het altijd geleidelijk en gedoseerd online kan komen, of school opdrachten kunnen worden ingezonden.

Komende 2 weken heb ik ‘vakantie’ of in ieder geval vrij om vol aan dit soort dingen te kunnen werken. En dat staat dan ook vooral als hoofddoel op m’n planning. Het maken en indelen van mij tijd en hopelijk zo efficiĆ«nt mogelijk te werk kunnen gaan in het vervolg. Op mijn blog hier zal ik jullie ge-update houden over hoe het gaat en waar ik zelf achter ben gekomen. Hopelijk kan ik dit dan nog omzetten in nuttige tips voor jullie!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.