Life goals, Lifestyle, Persoonlijk

Leren doseren #2. Rust

In de vorige blogpost vertelde ik jullie over dat ik meer wil leren doseren en prioriteiten leren stellen. Dit zijn namelijk alles behalve m’n sterke punten en moet ik echt serieus wat aan gaan doen wil ik meer dingen gedaan krijgen in m’n leven.

Toen ik besloot om hiermee te beginnen, ben ik begonnen met eigenlijk 1 woord: Rust. Ik moet rust zien te creëren voor mezelf. Mijn hoofd gaat namelijk non stop door en zit altijd vol met ideeën en dingen die nog gedaan moet worden. Op het moment dat ik dat besloot moest ik gaan bedenken waar te beginnen. Dit deed ik natuurlijk weer niet op een logische plek, want zo werkt mijn brein nou blijkbaar eenmaal niet. Zo begon ik namelijk met het opdoen van nepnagels, want zo voelt het alsof ik m’n leven weer een beetje op een rijtje hebt, en met het typen van een blogpost. Want op een of andere manier gaat dat voor het gevoel gewoon nog beter met nepnagels op.

Na dit gedaan te hebben, ben ik lijstjes gaan maken. Voor alles wat ik kon ik bedenken, heb ik een apart lijstje gemaakt. Op dit moment ben ik dan ook letterlijk omringd door een stuk of 8 verschillende lijstjes. Ze gaan van grote dromen en diepe gedachtes tot simpele dingen als ‘koop een kurkentrekker’.

Alles opschrijven en er lijstjes van te maken geven wat meer ruimte in m’n gedachtes. Ook al zeg ik eerlijk dat het zien van al die punten op een lijst die ik gemaakt heb, alsnog best overweldigend is. Het enige wat nog te doen is, is gewoon beginnen. Het eerste lijstje wat het makkelijkste is om te doen is alles van het ‘blog’ lijstje. Dit zijn voornamelijk blogpost ideeën en producten die ik nog heb liggen voor een review. Dit leek me een mooi begin om zowel ideeën in m’n hoofd als spullen op te ruimen, aangezien ik alles wat ik nog wil reviewen apart verzamel in een mand.

Komende maand wil ik dus vooral gaan werken aan het afwerken van die lijstjes. Te beginnen met de meeste simpele kleine klusjes die al veel te lang blijven liggen. Zo voelen de to do lijsten ook minder als mega bergen. Als ik begin met de kleine dingen, gaan hopelijk de grotere punten makkelijker! Deze maand gaat dus geheel in het teken staan van gewoon doen!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.