Persoonlijk

Hello Dear Future Me

1 jaar geleden postte ik een blogpost over dat ik een brief naar mezelf had gestuurd. Ik had een brief geschreven, en zo ingesteld dat hij precies een jaar later naar me toegestuurd zou worden. Ik las net eerst die blogpost die ik daarover geschreven had even terug, en daar in zei ik het ook al; ik ga waarschijnlijk vergeten dat ik hem uberhaubt geschreven had. En dat klopt.

Ineens zag ik in m’n mailbox een mail met de titel: ‘A Letter from 25 July 2018’ en schrok ik eigenlijk even. Ineens kreeg ik een flashback naar een jaar geleden en probeerde ik me te herinneren wat ik eigenlijk getypt zou kunnen hebben. Ik kon het me alleen geheel niet herinneren, alleen dat ik hem ergens midden in de nacht geschreven had en m’n gehele hart had uitgestort.

Ik heb het toen op dezelfde dag gedaan als een vriendin van mij. Die kreeg de brief dus op dezelfde dag binnen. Zij had haar brief een heel stuk korter en samengevatter geschreven en las hem eerder dan ik. Ook al was haar brief kort en niet uitgebreid, ze zei toch dat ze er emotioneel van werd. Waardoor ik alleen maar meer vreesde om mijn eigen brief te openen.

Eenmaal thuis van werk, raapte ik m’n moed bij een en opende de mail met mijn zelfgeschreven brief. Een hele uitgebreide brief, waarin ik m’n hele hart uit stortte en schreef wat ik hoopte in het afgelopen jaar gedaan, gevonden of bereikt te hebben.

De hele brief las ik eigenlijk met gemak door. Het zette me wel aan het denken, want ik weet dat ik toen der tijd mentaal en met mezelf niet op een goede plek zat. Het enige wat ik heftig vond om te lezen en wat ook het moment was dat ik even brak, was waar ik m’n brief mee afgesloten had.

Let me love everything about life again. And let me believe in love again.

Loving everything about life again; not yet but i’m on my way.
Let me believe in love again; Yes, but no, but yes.

Het schrijven van zo’n brief naar jezelf kan ik iedereen aanraden. Op het moment van schrijven, maak je je hele hoofd leeg en kan je het van je afzetten, omdat je het eigenlijk gewoon wegstuurt. Ik ga er komende week weer een schrijven en die over een jaar naar me toe laten sturen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.