Fotografie, Lifestyle

Fotoboek bij Saal Digital

Ik vind het heerlijk om op m’n vrije dag lekker het bos is te gaan om te wandelen en vervolgens mooie foto’s te schieten. Ik heb een periode gehad dat ik heel veel met fotografie deed, alleen is dat jammer genoeg de laatste tijd door werk en studie een beetje verwaterd. Erg jammer vind ik dat zelf. Ik heb, al zeg ik het zelf, al erg veel mooie plaatjes geschoten en die heb ik dan ook vaak zat hier op mijn blog gedeeld.

Ik kreeg de kans van Saal Digital om een fotoboek bij hun te laten maken. Ik hoefde geen 2 keer na te denken en dacht meteen: Ik wil een mooie fotoboek maken met mijn mooiste foto’s erin. Als een soort eigen portfolio in boekvorm.

Je kan verschillende soorten formaten en afwerkingen kiezen. Ik ben zelf gegaan voor het boek van 21 x 28. Er zijn veel verschillende soorten papier, afwerkingen en bindingsmethode. Zo kan je kiezen voor een spiraal of een flat lay binding. Dit is de binding waar ik voor gegaan ben.

Het maken van het fotoboek online is erg makkelijk. Je hebt de keuze om een programma te downloaden of het fotoboek online in elkaar te zetten. Beide opties werken erg fijn en makkelijk. Je kan een basic lay out kiezen en zo je foto’s invoegen op de manier en het formaat wat jij mooi vind.

Levertijd

Ik uploadde mijn foto’s, sleepte ze in de volgorde die ik wilde en paste her en der het formaat aan. Binnen no time had ik het fotoboek in elkaar gezet! Het verdere bestelproces was ook makkelijk en je krijgt na bestelling ook meteen een verwachtte leverdatum te weten. Wat ik zelf erg fijn vind voor als je het bijvoorbeeld als cadeau voor iemand besteld! De levertijd stond op 10 dagen, wat een redelijk normale levertijd is voor een fotoboek.

Het boek.

Na 5 werkdagen werd het boek geleverd. Het werd geleverd in een kartonnen envelop, waarbij het boek zelf nog extra beschermd zat in een foam hoes.

De wijze waarop het boek open valt is echt prachtig. De bladzijdes lopen perfect in elkaar over, waardoor er niets van de foto verloren gaat. Ook blijft het boek door de bindwijze mooi open liggen. Ik heb gekozen voor glanzend papier, wat ik het boek een mooi en luxe gevoel vind geven. De bladzijdes zijn ook mooi dik papier van een goede kwaliteit.

Sommige foto’s lijken wat ruis te bevatten, maar dat ligt eerder aan de kwaliteit van de foto’s dan aan het boek. De meeste foto’s zijn namelijk echt perfect afgedrukt

Mijn oordeel

Ik ben blij verrast door dit fotoboek! Erg mooie kwaliteit en scherp gedrukte foto’s. Ook vind ik de manier van binding, waardoor de foto’s dus perfect in elkaar overlopen, een groot pluspunt. Niet overal waar ik een fotoboek heb laten maken, maakt dit zo netjes namelijk.
Ik ben erg blij met het fotoboek en elke keer als ik er doorheen blader ben ik nog steeds een beetje verbaasd over het feit dat dit foto’s zijn die ik zelf geschoten heb.

Zelf aan de slag met de Saal fotoboeken kan hier. Ook leuk; tot het eind van oktober kan je gebruik maken van een leuke kennismaak korting op de site!

De blogpost bevat gekregen producten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.