Uncategorized

Het universum

Soms probeert het universum je iets te vertellen. Het is aan jou zelf om te luisteren of niet. Soms valt het niet meteen op wat en hoe het je wat probeert te vertellen. Het duurt soms even voordat je het snapt, of dat je het aanziet voor wat het is. Het klinkt redelijk zweverig en dat is het misschien ook wel, maar soms kunnen dingen geen toeval zijn, of lijkt het teveel toeval. Maar daardoor lijkt alles op zijn plek te vallen.

Ik heb sinds ik begonnen ben bij de coach waar ik loop, al het gevoel dat ik toe ben aan verandering. Beetje bij beetje begon ik kleine dingen te veranderen. Zo begon ik eerst met het veranderen van mijn huidige appartement. Ik bestelde een mooie nieuwe bank, richtte het iets anders in en verfde 2 muren. Dit voelde voor even weer als een frisse start. Jammer genoeg niet voor lang en ik ging op zoek naar het volgende wat ik zou willen veranderen. Dit was het idee van wat ik wilde in de toekomst. Om hier verandering in te kunnen brengen, was het grootste ding dat ik echt m’n schoolwerk moest oppakken weer. Dit deed ik dan ook en voelde weer alsof ik een nieuw doel in m’n leven had. Tijdelijk…

Telkens als ik een kleine verandering aanbracht in m’n leven, voelde het voor even goed en was ik weer gemotiveerd. Maar telkens niet voor lang. Zo bleef ik opzoek naar de nieuwe uitdaging.

Ergens midden juni begon ik steeds meer met het idee te lopen dat ik wilde verhuizen. Het idee was er al een stuk langer, maar in de randstad en in de omgeving waar ik nu woon is het onmogelijk om een appartement te vinden. Je moet minstens 65x de huur verdienen, afgestudeerd zijn met alleen met 10en en elke maand een offer brengen aan de verhuurgoden, om uberhaubt maar ergens voor in aanmerking te komen. Onmogelijk dus. Ook was ik wel een beetje klaar met de randstad.

En nu zijn we ineens 4 weken verder sinds ik voor het eerst een makelaar heb gesproken. Er werd een bezichtiging gepland en ik was verliefd. 1 week later kreeg ik redelijk onverwachts te horen dat m’n contract op m’n huidige werk niet verlengd werd. Een uur erna kreeg ik ineens een mail van de makelaar dat ik het appartement kon krijgen en al het papierwerk mocht opsturen ter keuring. Een week daarna weer, had ik ineens al allemaal sollicitaties die goed verliepen en kreeg ik ook het huurcontract binnen. Zo heb ik afgelopen weekend de sleutels van een prachtig nieuw appartement gekregen. Dit allemaal leek onmogelijk 3 weken geleden.

Het leven kan soms heel anders lopen dan gedacht, maar alle dingen gebeuren met een reden. Soms zijn het dingen die voor je besloten worden. Zelf vond ik het doodeng om de stap te nemen om te verhuizen, maar na het te horen krijgen dat ik niet verlengd werd, viel alles op z’n plek en durfde ik ineens wel de stap te nemen om te verhuizen naar de andere kant van het land. De stad waar ik zo verliefd op geworden was, maar waar ik letterlijk niets heb en niemand ken. En toch heb ik het gedaan.

Tijd voor een nieuw avontuur!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.