Uncategorized

Nieuwe start.

En zo zit ik ineens in een nieuw appartement aan de andere kant van het land. Daar waar ik niets heb, niemand ken en nog niets kan vinden. Zowel in huis, als buitenshuis niet. Maar wat voel ik me gelukkig en vooral rustig. Ik heb het gevoel dat ik eindelijk m’n rust gevonden heb, wel dat je het tegenovergestelde zou verwachten van in je eentje wonen in een onbekende stad. Toch voelt het voor mij het tegenovergestelde.

Afgelopen 1.5 maand waren hysterisch en druk. Er zat tussen het eerste contact met de makelaar en het krijgen van de sleutels van het appartement maar 2,5week. Alles is zo snel gegaan dat ik zelf totaal nog niet het besef heb wat ik heb gedaan en wat er gebeurd is.

Over 1,5 week is het gewoon echt. Dan woon ik niet meer in de randstad. Dan woon ik niet meer bij m’n vrienden in de buurt en bij m’n vertrouwde clubs. Niet meer in de beurt van m’n scoutinggroep waar ik al sinds jongs af aan kom. Niet meer in de buurt van de korfbalvereniging, waar ik vooral niet korfbal, maar wel kom voor goede feestjes en biertjes. Niet meer 10minuten rijden bij m’n ouders vandaan, maar ruim een uur. En vooral niet meer in m’n kleine appartement waar ik 2 jaar gewoond heb, met niet veel plezier.

Het niet dat ik geheel afscheid neem, want ik blijf wel gewoon parttime lid van m’n vereniging en blijf natuurlijk gewoon heen en weer reizen voor familie en vrienden. Maar het besef begint beetje bij beetje te komen dat ik toch ook echt hier een los leven ga opbouwen. EN IK HEB ER ZOVEEL ZIN IN.

Als je begin van het jaar tegen me had gezegd dat ik weg zou gaan bij m’n huidige baan, zou verhuizen en alles wat bekend was achter me zou laten. Zou ik je aangekeken hebben, van gaat het wel goed met je, wat zeg jij voor rare dingen. Dat ik toe was aan een nieuwe start was al wel duidelijk. Ik dacht zelf alleen dat ik dat alsnog zou vinden in de buurt waar ik opgegroeid ben, met ‘misschien eventueel’ wel een nieuwe baan. Kijk me nu eens gaan…

Dat m’n motto vaak ‘ik ga hard of ik ga niet’ is, kunnen m’n vrienden wel bevestigen. En zo dus ook met dit. Verhuizen in m’n eentje naar de andere kant van het land, naar een appartement dat 3x zo groot en 3x zo duur is en van een klein rustig dorpje waar alles vertrouwd is, naar een grote stad. Echt het tegenovergestelde van alles wat ik gewend ben. Maar ik heb eindelijk m’n rust gevonden.

Op naar een nieuw avontuur, een nieuw begin en een nieuw leven!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.